Izdelava predelne stene

Izdelava predelne stene

Suho montažne – izdelava predelne stene imajo kar precej dobrih lastnosti. Hitra in čista izvedba dveh prostorov iz enega. Možnost inštalacije, saj so profili tako zasnovani da lahko razne cevi montiramo kar skozi njih. Možnost kasetnih drsnih vrat ki se zapirajo v steno. Marsikdo misli, da se na mavčne plošče ne da montirati raznih omar, tudi to je rešljivo.

Izdelava predelne stene
Drsna vrata s kaseto – predelne stene

*Preberite si tudi: Izdelava mansarde

Ojačitev (izdelava) predelne stene

Pod ploščo se lahko naredi ojačitev npr. iz vezane plošče tam kjer bo element namreč pritrjen. Druga možnost je, da se montira dve plasti mavčnih plošč, lahko tudi več, če je to potrebno. Postopek vijačenja plošč zopet zahteva svoje zahteve saj morajo plošče križati vsak sloj posebej.

Ojačitev stene za kuhinjske elemente

Če je stena pravilno narejena pridobi na trdnosti. Če se da več plošč na eno stran je pri steni potrebno pokitati vsak sloj posebej. Prvi sloj brez mrežice drugi z mrežico itd.

Izolacija predelne stene

V steno se lahko da takšna izolacija, kot jo širina stene dopušča. Dobra rešitev je tudi v kopalnicah saj se pod njih lahko montira vsa inštalacija od podometnih kotličkov cevi itd..Kot sem že omenil za kopalnico potrebujemo zeleno ploščo ker je vlago odporna in nikakor bele, ki je za suhe prostore.

Stene do višine 5 metrov – Predelne stene

Postavitev profilov – predelne stene

Pomembno pri stenah je seveda tudi pravilna postavitev profilov sploh tam kjer se stene križajo. Po domače, da je stena zvezana ena z drugo kot to zahtevajo predpisi.

Podkonstrukcija stene ter knauf

Na plošče lahko lepimo tudi keramiko ampak mora biti lepilo pravo za to. Prednost je tudi v tem da lahko naredimo parapete (razne odprtine v steni) ki jih potem lepo oblikujemo s kotnimi profili. Možne so tudi razne krivine, saj ni nobenih pogojev, da so stene ravne.

Izdelava predelne stene
Stene s parapetami – primerno za pisarne
Stene s parapetami – steklo

WEDI program Turška savna

To je podoben sistem kot smo ga omenili zgoraj, razlika je le v tem, da uporabimo druge materiale, kateri imajo cenovno višji rang. Postopek turških savn je kar zahteven, saj imamo opravka z paro.

Prej sem omenil možnost okroglin, ravno pri turški savni je to zelo pomembno. V savni ne sme biti ostrih vogalov zaradi odtekanja pare npr. če delamo strop mora imeti ta ukrivljen prehod na steno. Isto velja za klop, tudi ta mora biti pod padci, prav tako mora biti ukrivljena, da se para odteka.

Tesnitev stikov z trakom WEDI parne ovire EPOXI

Če koga zanima cel postopek za izdelavo turške savne sem vam na voljo za vprašanja.

Close Menu