Spuščeni stropi

Spuščeni stropi

Imamo dve vrsti spuščenih stropov. Eden je direktni na strop drugi pa je spuščen od obstoječega stropa navzdol. Direktni spuščeni stropi so primereni zato, da izgubimo čim manj na višini. Primerni so za skrivanje zalite betonske plošče ali pri zamenjavi obstoječih opažev itd.

Koliko izgubimo pri takem stropu?

Recimo da je minimalno 4 cm odvisno od obstoječega stropa koliko je raven ali ukrivljen. Spuščeni strop je pa idealna rešitev za visoke prostore saj, če jih znižamo pridobimo pri toplotnem ogrevanju.

Spuščeni stropi
Strop – mansarda

Idealne rešitve, da skrijemo razne inštalacije klima-elektrika itd. Možnost več slojnega  stropa  recimo, da je strop raven, v sredini je pa elipsa ali kvadrat, ki je pa ta poglobljen in še in še. Možnost vgraditve podometnih luči, zvočnikov, izolacije, podstrešnih stopnic itd.

Strop z vgrajenim svetlobnikom

Armstrong spuščeni stropi AMF

Take sisteme boste videli v raznih veleblagovnicah, pisarnah itd. Armstrong spuščeni stropi so zelo estetskega videza, zasnovani pa so čisto drugače kot strop, katerega sem prej opisoval. Razlika je predvsem v tem, da se narejena mreža vidi, v mreži so pa plošče 60×60 cm ali več.

Armstrong spuščeni stropi

Obstaja več različnih vrst teh plošč (v različnih barvnih odtenkih, raznih materialih, obstajajo pa tudi iz pločevine).

Spuščeni stropi
Spuščeni stropi – kombinacija knauf ter kovinski Armstrong

Možna je vgraditev raster luči, saj so iste mere kot plošče. Prednost teh sistemov je, da lahko ploščo dvignemo in zlahka pridemo do inštalacije, kajti pri mavčnih ploščah je sistem zaprt.

Spuščeni stropi
Kombinacija knauf in Armstrong

Pri mavčnih ploščah imamo možnost vgraditve revizijske lopute.

*Preberite tudi: Izdelava mansarde                                                                                                                           

Close Menu