Polaganje porfida

Polaganje porfida

Velikokrat je praksa, da je dvorišče pred hišo blatno vsaj takrat, ko dežuje. Seveda je posledica, da to svinjarijo prineseš tudi v hišo. To kar bom predlagal je za te čase verjetno malo drago recimo, cene so primerljive s cenami asfalta. Asfalt zna biti poleti zelo vroč pa še za pogledat ni ne vem kaj. Predlagal bi vam polaganje PORFIDA. To je grob kamen, ki pozimi ne drsi, polepša vam dvorišče pa še hišo zraven.

Polaganje porfida
Polaganje porfida na dvorišču

Polaganje porfida

Lahko se ga uporablja tudi za oblaganje škarp, stopnic cokla itd. Za dvorišče je postopek malo bolj zahteven saj, če ni prav izveden vam pozimi vse skupaj lahko dvigne zmrzal. Recimo, da vzamemo prag za mero. Najprej  je treba pripraviti teren da je ta nižji  cca 18cm lahko tudi več od praga hiše vhodnih vrat.

Najprej se nasuje drenažo nato zabetoniramo ploščo minimalno 10cm. V ploščo se da mrežo, recimo debelino  8 na 6. Šele na to ploščo se lahko polaga kamen na klasičen način se pravi na suh beton. Ko je polaganje porfida končano se ga zafugira in opere. Mešanica fuge je iz cementa solkanske mivke in zunanjega lepila. Isti postopek je tudi za razne potke samo da tukaj naredimo zaključek z betonskim robom.

Close Menu