Suhomontažna dela cena

Suhomontažna dela cena

Suho montažna dela (cena) imajo več sklopov  torej  se najprej  lotimo načrta, kako naj bi stanovanje izgledalo. Obstajajo stranke, ki si načrte izrišejo same, nekatere pokličejo arhitekta, obstajajo pa tudi primeri, katerim sem pomagal tudi sam, saj sem si z leti nabral veliko izkušenj ter videl marsikaj. Skratka, s skupnimi močmi vam lahko naredimo stanovanje na ključ.

Hišo lahko v celoti izoliramo na zunanjih stenah (odznotraj), kar se smatra za obloge. Na zunanjih stenah je obvezna parna zapora, ki pride nalepljena na pod konstrukcijo. 

Debelina izolacije

Gremo po vrsti. Najprej moramo vedeti kakšna bo debelina izolacije npr. če je ta debeline 10 cm moramo zraven prišteti še 3,5 cm, kolikor znaša podkonstrukcija ter mavčna plošča. Za tem pride na vrsto  obdelava oken ali obdelava špalet. Če je oken več se špalete v z laserjem spravi v linijo, da so vse police v isti višini.

Lahko so lesene, granitne ali plastične, lahko vam jih vgradimo mi, lahko poskrbimo tudi za nabavo. So tudi primeri, kjer imajo stranke težave s prostorom zato na zunanje stene ne dajo mavčnih plošč, ker se jim gre za vsak centimeter.

V primeru, da so stene že zglajene ter mnogokrat prebeljene se lahko zgodi, da belež odpada ali se prime za valjček ko belimo. Rešitev je, da se stari belež v celoti odstrani, naredi se nova plast s fasadno mrežo.

Suhomontažna dela cena – razporeditev prostorov

Ko so zunanje stene rešene se lotimo razporeditve prostorov. Dobro je vnaprej vedeti kako bo pohištvo razporejeno, da kasneje ne bi prišlo do pomanjkanja prostora, ker je omara predolga ali preširoka.

Suhomontažna dela cena
Prostor kjer bo stanovanje – suhomontažna dela (cena)

Tudi postavitev vrat ima svojo vlogo pri izkoriščanju samega prostora, pomembna je tudi stran na katero se odpirajo. Ko zarišemo pozicijo sten se naredi podkonstrukcija, katera se iz ene strani zapre z mavčnimi ploščami, pripravi se teren za električarje, vodovodarje itd.

Izdelava podkonstrukcije

Predelne stene

Stene se lahko izdela z enojno ploščo vendar bi jaz osebno priporočal dvojno, saj je tako stena bolj močna ter bolj zvočno izolirana. Pripravijo se tudi zidarske mere odprtin za vrata, katere se dodatno ojačajo za kasnejšo montažo podboja. Ko mojstri (električarji, vodovodarji,…) končajo z inštalacijo se stena izolira ter zapre še iz druge strani.

Izdelava stropov v stanovanju

Izdelava stropov – suhomontažna dela (cena)

Ko so stene končane se lotimo stropov standardna mera višine je tam nekje med 240 cm do 250 cm. Če je plošča vlita strop, obesimo na direktna obešala, če pa želimo strop znižati pa moramo narediti dvojno konstrukcijo, katero obesimo na jeklene žice. Podkonstrukcija se uravna z laserjem.

Suhomontažna dela cena
Pregrajevanje prostorov – suhomontažna dela

Izolacija pod betonsko ploščo ni potrebna saj je izolacija že v sami plošči je pa potrebna, če je strop na špirovcih ali pa v mansardnem stanovanju. Stropi so lahko ravni, lahko moderni, dekoracijski, vse je stvar dogovora.

Suhomontažna dela (cena) – končna faza

Ko so vse tri faze končane se vlije zaključni tlak ali pa se montira suho montažni tlak. Ko je tlak pohoden imamo na voljo tudi slikopleskarska dela. Najprej z mrežico 2x prekitamo vse stike z kitom Semin.

Prej sem pozabil omeniti, da se mavčna plošča ne sme stikati z klasičnim zidom zato med ploščo ter zid damo ločilni trak ter mrežico do ločilnega traku, da ni kasneje kakšnih posledic z razpokami.

Suhomontažna dela cena
Zaključen hodnik, pripravljen na slikopleskarska dela

Okrog oken na špalete montiramo alu vogalnike ter povsod, kjer so pravokotni vogali. Ko je vse zbandažirano se lotimo kitanja vseh površin z disperzijskim kitom Altek ali Jubolin. Ko se kit posuši površine strojno zbrusimo ter prašne dele premažemo akril emulzijo ter zaključimo beležem Jupol, katerega nanesemo 2 krat.

Bandažiranje ter kitanje stanovanja

NAŠE DODATNE STORITVE

Na voljo imamo tudi montažo:

Montaža vratnih kril

Montaža vratnih kril

Drsnih vrat z kaseto

Drsna vrata s kaseto

Montaža kovinskih vrat

Montaža kovinskih vrat

Montaža raznih oken

Montaža raznih oken
Montaža strešnih oken

Montaža podstrešnih stopnic

Montaža podstrešnih stopnic

Laminat ter kakšna manjša električna dela vtičnice, luči

Polaganje laminata

Polaganje ploščic ter popravila poškodovanih

Polaganje ploščic

Montaža kamina

Izdelava stene v stopnišču

Primer stopnišča
Close Menu